Uwkantoorindecloud.nl logo
Uw complete kantoor in de cloud.

Met welke KPIs stuur je accountants aan?

Key Performance Indicators (KPI’s) zijn momenteel ‘hot’. De moderne manager kan niet meer zonder. Maar de vraag is hoe KPI’s kunnen worden gebruikt als ondersteunende tool voor de aansturing van uw accountantskantoor. In dit artikel worden enkele veel gebruikte KPI’s besproken zoals:

  • Geplande capaciteit en beschikbare uren
  • Ziekteverzuim
  • Omzet per medewerker
  • Levrage
  • Niet-declarabele uren

De beschrijving van deze KPI’s zijn gericht op accountantswerkzaamheden. Voor andere afdelingen binnen het accountantskantoor kunnen specifieke KPI’s worden geformuleerd en gehanteerd ter ondersteuning van het management.

Naast de KPI’s die zich richten op de productiecapaciteit heeft een accountantskantoor natuurlijk behoefte aan algemene informatie zoals gemiddelde incassotermijn, personeelsverloop etc.

Betrouwbare KPI’s
Het is erg belangrijk zorg te dragen voor goede registratie van de benodigde basisgegevens om zo tot betrouwbare informatie (KPI’s) te komen. Dit kan aan de hand van geautomatiseerde werkprocessen met behulp van software voor planning, urenregistratie, boekhouding en salaris. Daarnaast is ook een datawarehouse dat gegevens uit deze software leest en verwerkt tot KPI’s nodig.

Download de whitepaper
Zo kan u tijd gevoerd worden met volledige informatie om zo weloverwogen uw accountants aan te kunnen sturen. Wilt u meer weten over hoe u zorg kunt dragen voor goede registratie van benodigde informatie om tot betrouwbare KPI’s te komen? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Met welke KPI’s stuur je accountants aan?’.

Download

Partnerprofiel Qics

Thema's op uwkantoorindecloud
Qics

Qics ontwikkelt en implementeert oplossingen op het gebied van planning, urenregistratie, facturatie en Business Intelligence.
Profiel Qics

 

De nieuwste kennisdocumenten

Thema's op uwkantoorindecloud