Uwkantoorindecloud.nl logo
Uw complete kantoor in de cloud.

10 winstpunten van een goede urenadministratie

Urenadministratie is een activiteit die bij steeds meer organisaties naar voren komt. Gewerkte uren vormen de basis voor de omzet van elke dienstverlenende organisatie. Ook bij niet dienstverlenende organisaties worden medewerkers steeds meer gevraagd om hun tijd op te schrijven bij verschillende projecten. Wat levert een goede urenadministratie u op?

In dit artikel komen tien belangrijke winstpunten van een goede urenadministratie naar voren. Wellicht zijn deze punten ook voor uw organisatie van toepassing. De eerste vijf winstpunten staan hieronder alvast verder uiteengezet:

1.Meer omzet.
Dit kan overkomen als een open deur, maar als er geen tijd wordt geschreven voor een opdracht, kan een organisatie ook geen factuur schrijven voor de gewerkte uren.

2.Snellere ontvangst openstaande facturen
Werken op locatie , leidt tot minder vragen over de factuur. De klant heeft een medewerker aan het werk gezien en is dan ook sneller overtuigd van nut en noodzaak van de uitgevoerde werkzaamheden.

3.Verminderen van het aantal niet declarabele uren.
Onbelastbare werkzaamheden zijn nuttig, maar niet altijd declarabel. Denk bijvoorbeeld aan een intern project. Niet-productieve uren worden ook vastgelegd in een urenadministratie.

4.Inzicht in bijdrage brutowinstmarge van projecten.
Voor succes is het belangrijk om inzicht te hebben in de winstgevendheid van projecten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u mee gaat betalen aan het werk van de klant. Lees hierover meer in het volledige artikel.

5.Inzicht in de bijdrage van individuele medewerkers aan de brutowinstmarge.
Bekijk het periodiek overzicht per medewerker met de declarabele uren per opdracht en omzet. Zijn er budgetoverschrijdingen geweest bij opdrachten met een betreffende medewerker?

Een goede urenadministratie kan veel winst met zich meebrengen. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper ‘wat een goede urenadministratie oplevert’ en lees meer over de bovenstaande 5 winstpunten en lees verder over de overige 5 winstpunten bij een goede urenadministratie. 

Download

Partnerprofiel Microsoft

Thema's op uwkantoorindecloud
Microsoft

Microsoft levert software en online diensten die mensen in staat stelt heel eenvoudig en op de manier zoals zij dat willen te communiceren en samen te werken in netwerken.
Profiel Microsoft

 

De nieuwste kennisdocumenten

Thema's op uwkantoorindecloud